Güne soL'dan bakın

Küba’yı bir kez daha kasırga vurdu

image

Küba’da, ülke tarihinin en kötü hasarına sebep olan geçen ayki iki kasırganın ardından yeni bir kasırga daha geçti.

soL (DIŞ HABERLER) Küba’yı bu defa da Paloma (Güvercin) kasırgası vurdu. Camagüey ilinden geçen kasırga, bu sırada 195 km hızla esiyordu, bu da Saffir-Simpson skalasında 5 üzerinden 3’e denk geliyor.

Küba’yı bu sene Fay tropikal fırtınası ve Hanna, Ike ve Gustav kasırgaları vurdu. Bu son iki kasırga 9 gün arayla ve çok şiddetli geçti. Özellikle adayı baştan başa geçen Ike kasırgasının verdiği hasar büyüktü.

Paloma kasırgasının verdiği fiziki hasar, öncekilerle karşılaştırıldığında çok büyük olmadı. Ancak yine de Kübalı yetkililer tarafından bölgeden 1 milyon kişinin tahliye edildiği açıklandı. Tahliye işleminin dışında tahliye edilenlerin barınma, yiyecek, sağlık gibi diğer yaşamsal ihtiyaçlarının da karşılanması gerekliliği, kasırganın verdiği fiziksel hasar dışında ciddi bir ek maliyet getiriyor.