48 İranlı rehine için süre uzatıldı

ÖSO’ya bağlı El Bera Tugayı, ellerinde tuttukları İranlı rehineler için tanıdığı 48 saatlik süreyi uzattığını açıkladı.

Ağustos ayında 48 İran vatandaşını kaçıran Özgür Suriye Ordusu’na bağlı El Bera Tugayı, ellerinde tuttukları rehineler için İran’a tanıdıkları süreyi bir müddet daha uzattığını açıkladı.

El Bera Tugayı lideri Yüzbaşı Abdulbasit Şemir’in konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“El Bera sancağı İran’a tanıdığı 48 saatlik süreyi, bazı Arap aracıların ricası üzerine, diyalog alanı açmak için kısa bir müddet uzatmıştır. Süre bitiminde taleplerimizin yerine getirilmemesi durumunda, özellikle tutuklu kadın muhalifler serbest bırakılmazsa, gerekli icraatı yaparız.”

El Bera Tugayı, 4 Ekim’de yaptığı açıklamada Suriye yönetimine 48 saat süre tanıyarak, yönetimden operasyonların durdurmasını ve muhalif tutukluların serbest bırakmasını istemiş, taleplerinin dikkate alınmaması durumunda ellerindeki İranlı rehineleri öldüreceklerini belirtmişti.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in İranlı rehinelerinin durumuna ilişkin telefonla görüş alışverişinde bulundukları ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda takiplerinin sürdüğü öğrenildi.

(soL - Dış Haberler)