300 İsrail dostunun üçü istifa etti

300 kişilik Türkiye-İsrail Dostluk Grubu&#039ndan sadece 3 vekilin istifa etmesi &quottepkileri yumuşatma&quot adımı olarak değerlendiriliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Yaklaşık 300 milletvekilinin bulunduğu T&uumlrkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan sadece 3 milletvekili istifa etti. Grup Başkanı AKP'li Nursuna Memecan grup &uumlyelerinin &ccedilok tepkili olduğunu ve toplu istifaların konuşulduğunu iddia etti. Ancak saldırılardan 2 g&uumln sonra istifa eden vekil sayısı 3 oldu.&nbsp
AKP Eskişehir Milletvekili Murat Mercan ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Abd&uumllkadir Emin &Oumlnen T&uumlrkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu &uumlyeliğinden istifa ettiklerini a&ccedilıkladılar.

TBMM Dışişleri Komisyonu ve AKP Eskişehir Milletvekili Murat Mercan ile AKP Şanlıurfa Milletvekili Emin &Oumlnen, İsrail&rsquoe tepkilerini dostluk grubu &uumlyeliğinden istifa ederek g&oumlsterdiler.

&Oumlnen, yaptığı yazılı a&ccedilıklamada parlamentolararası dostluk gruplarının, &uumllkeler arasındaki ilişkileri geliştirmeye y&oumlnelik olduğu kadar d&uumlnya barışına katkı sunması amacını da taşıdığını ifade ederek, &ldquoBen bu dostluk grubuna girerken, İsrail ile Filistin arasında yıllardır devam eden savaşın sona erdirilerek b&oumllgede tesis edilmesini hedeflemiştim. Ancak, bu niyetimiz son g&uumlnlerde İsrail tarafından sabote edilmiş, Ortadoğu kan g&oumll&uumlne d&oumlnm&uumlşt&uumlr. BM ve NATO gibi organizasyonları g&oumlreve &ccedilağırıyoruz&rdquo dedi.

G&uumln i&ccedilinde MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır da İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları gerek&ccedile g&oumlsterek istifa etmişti. 300'e yakın milletvekilinden oluşan dostluk grubunda MHP ve CHP'den ikişer milletvekili yer alırken grubun kalanını AKP oluşturuyor.
2006 yılında L&uumlbnan'ı kana bulayan İsrail'e de grubun toplu istifalarla yanıt vereceği s&oumlyleniyordu ancak aynı d&oumlnemde sadece 25 vekil istifa etmişti. &nbsp