214 PKK'linin Talabani'nin partisine katıldığı iddia edildi

214 PKK militanının Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Partisi'ne katıldığı iddia edildi. KCK ise Talabani'nin iyiye giden sağlık durumu için "sevindirici gelişmeler" dedi.

214 PKK militanının Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Partisi'ne (Yekîtîya Niştimanîya Kurdistan-YNK) katıldığı iddia edildi.

Kuzey Irak'ta yayımlanan Rojevakurd internet sitesinden aktaran Haber Monitör'ün haberine göre, PKK'li grubun kendi iradeleri doğrultusunda YNK'ya katıldığı ve YNK siyaset biriminin Kürtlere dönük “birleşin çağrısı” üzerine bu katılımın gerçekleştiği iddia edildi.

Haberde YNK'nın siyaset birimi sorumlusu Mele Bextiyar'ın söz konusu PKK'lilere resmi bir davet gönderdiği belirtilirken, davette “Çalışmalarınızı değerlendiriyor ve saygı duyuyoruz. Siz PKK olarak çalıştınız. Sizleri kabul etmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu sizin için iyi bir seçim olacak. YNK her taraf için mücadele etmeye devam edecek ve sizler burada düşüncelerinizi dile getirmekte özgürsünüz” denildiği iddia edildi.

KCK'den Talabani açıklaması
Öte ayndan Fırat News sitesinin haberine göre, KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Irak Cumhurbaşkanı ve YNK lideri Celal Talabani’nin sağlık durumunun iyiye gittiği yönündeki bilgileri sevinçle karşılayarak, bir an önce sağlığına kavuşması dileğinde bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı mesajında, “Aralık 2012’den beridir Almanya’da tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin sağlık durumunun iyiye gittiğine ilişkin 17 Mayıs günü verilen bilgiler ve paylaşılan fotoğraflar bizleri son derece sevindirmiştir” dedi.

KCK, “Mam Celal’in (Celal Talabani) en kısa sürede normal sağlığına kavuşması ve yeniden çalışmalarına bıraktığı yerden başlamak üzere ülkesine ve aramıza dönmesini en içten dileklerimizle temenni ediyoruz” diye ekledi.

17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçiren Talabani, 20 Aralık’tan beridir Almanya Charite'deki üniversite hastanesinde tedavi görüyor. Son günlerde “öldüğü” yönünde bazı sitelerde yer alan iddialar üzerine Talabani'nin tedavisini üstlenen sağlık ekibinin başındaki Necmeddin Kerim, yazılı bir açıklama yaparak, "Hastanın, tedaviye olumlu cevap verdiği ve devamlı bir iyileşme gözlendiğini" söylemişti.

Irak Cumhurbaşkanlığı Basın ve Enformasyon Ofisi de Talabani’nin beş aydır devam eden tedavisinin ardından kendisini muayene eden doktorlarla çekilmiş fotoğrafını internet sitesinde yayımladı.