'14 yaşındaysa evliliğe uygundur'

İngiltere'de muhabirler, ülke çapında 56 camiyi gezdi. Reşit olmayan yaştaki kızları evlendirmeyi kabul eden imamları tek tek kameraya kaydetti.

İngiltere’de bazı din adamlarının reşit olmayan kız çocuklarını imam nikahıyla evlendirmeyi kabul etmesi görüntülere yansıdı. Kız çocuklarının erken yaşlarda zorla evlendirilmesine dikkat çeken bir kampanya dahilinde gizli kamerayla ülkedeki 56 camiyi gezen muhabirler, reşit olmayan yaştaki kız çocuklarını evlendirmeyi kabul eden imamları tek tek kameraya kaydetti. Bir imamın, zorla evlendirileceği söylenen kız çocuğunun imam nikahını da kıyabileceğini söylemesi ise tepki çekti.

Daily Mail’in haberinde İngiltere’de imam nikahının yasalarca tanınmadığı hatırlatılırken, resmi nikahların sadece 16 yaşından büyük bireyler arasında gerçekleşebileceğine dikkat çekildi. Yayınlanan bir görüntüde, Birmingham’daki bir imamın zorla evlendirileceği bildirilen bir kız çocuğu için, “Eğer 14 yaşındaysa şeriata göre evliliğe uygundur. İslam buna karşı değildir. İslam’a uygun olduğu için bunu yapmamızın bir sakıncası yok. İngiltere’de 2 kez bile evlenemezsin ama biz 4 kez evlenebiliyoruz” ifadeleri yer aldı. Görüntülerin yayınlanmasının ardından kız çocuklarını evlendirmek isteyen 4 imam gözaltına alındı.