Zimbabve'nin yeni lideri Mnangagwa yemin etti

'Timsah' lakaplı Emmerson Mnangagwa, 37 yıldır iktidarda bulunan eski Devlet Başkanı Robert Mugabe’nin ardından Zimbabve’nin yeni başkanı olarak yasal yeminini etti.

Dış Haberler

''Timsah'' lakaplı yeni Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa, Zimbabve’nin başkenti Harare’de on binlerce kişinin katıldığı büyük bir kalabalık önünde, ''Cumhuriyete sadık kalacağım ve anayasayı savunacağım'' ifadeleri ile yemin etti.

Mnangagwa, daha önce yaptığı açıklamada, eski Devlet Başkanı Robert Mugabe’nin ve ailesinin Zimbabve’de güvende olacağına dair söz vermişti.

Mugabe’nin iki hafta önce görevden aldığı yardımcısı Emmerson Mnangagwa Zimbabve’ye dönüşünün ardından ikinci kez açıklamada bulundu.

Devletin resmi kuruluşu Herald gazetesinde yayınlanan haberde, Mugabe ve Mnangagwa’nın eski devlet başkanının cumhurbaşkanlığı törenine katılmaması konusunda anlaştıkları belirtildi.

Mnangagwa, ordunun, halkın ve partisinin baskılarının ardından istifa eden dünyanın en yaşlı devlet başkanı olan 93 yaşındaki Mugabe’nin görevinden ayrılmasının üzerinden geçen 3 günün akabinde Zimbabve’nin yeni devlet başkanı seçildi.