Zakharçenko: Kiev doğuya dönük büyük bir saldırı hazırlıyor

DHC lideri Zakharçenko, Kiev’in doğu Ukrayna’ya dönük büyük bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu öne sürdü.

Dış Haberler

Doğu Ukrayna’da tek taraflı bağımsızlığını ilan eden bölgelerden Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) lideri Aleksander Zakharçenko, Kiev’in ülkenin doğusuna dönük büyük bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu öne sürdü.

Zakharçenko, geçtiğimiz günlerde Zaporizhia, Karkiv ve Dnipropetrovsk gibi büyük kentlerin havalimanlarının uçuşa kapatılmasının Kiev’in batılı ülkelerden aldığı askeri yardımla bağlantılı olduğunu iddia etti. DHC lideri, büyük bir savaşın kapıda olduğunu düşünüyor.

Üç büyük havalimanı Aralık ayı ortasında Ukrayna Devlet Hava Trafiği Servisi tarafından “güvenlik” gerekçe gösterilerek kapatılmıştı. Ukrayna medyasının bir kısmı da, o dönem havaalanlarının NATO’dan gelecek askeri yardım için kullanıldığını yazmıştı.

Eylül ayında ilan edilen ateşkes ve hemen ardından gelen Minsk Protokolü’ne rağmen çatışmaların önlenemediği Ukrayna’da 9 Aralık günü “sessizlik rejimi” ilan edilmiş, o günden beri taraflar öncesinde ağır silahların kullanıldığı çatışmaların durulduğunu açıklamışlardı.