Yunanistan Komünist Partisi'nden Macron'un ziyaretiyle ilgili açıklama

Yunanistan Komünist Partisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ziyaretine ilişkin açıklama yaparak, ziyaretin Yunanistan hükümetinin halk karşıtı niyetlerini gösterdiğini bildirdi.

Dış Haberler

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 2 günlük Yunanistan gezisi üzerine Yunanistan Komünist Partisi'nden açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, Macron'un Fransa'daki en büyük işçi düşmanı saldırıları gerçekleştirdiği hatırlatılarak, ziyaretin Yunanistan halkına olumlu bir şey getiremeyeceği belirtildi.

Yunanistan Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada ziyaretin Yunanistan hükümetinin halk karşıtı niyetlerini de gösterdiği belirtilirken, Macron'un Yunanistan'a Fransız patronların temsilcisi olarak geldiği ve patronların kendisine eşlik ettiği belirtildi.

Macron'un Yunanistan'da da Fransa'da yaratığı kuralsız emek sömürüsünü istediğini belirten Yunanistan Komünist Partisi, hükümetin tutumunu eleştirdi.

Emmanuel Macron'un Fransa'daki halk desteğinin büyük oranda düştüğü, işçi düşmanı politikaları sebebiyle kitlesel grevlerle karşı karşıya olduğu biliniyor.