Yunanistan Komünist Partisi'nden Atina'da dev miting: Çözüm düzenin yıkılması

Yunanistan Komünist Partisi, Atina'da kitlesel bir miting düzenleyerek çözümün düzenin yıkılmasında olduğunu, kapitalizm içerisindeki alternatiflerin çözüm olmadığını belirtti.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Atina'da kitlesel bir miting düzenledi. Miting'de KKE'nin güçlendirilmesi ve kapitalizmin yıkılması için çağrıda bulunuldu.

Gelecek seçimlerde de partiye destek olunması istenen mitingde, düzen için alternatif denendiği ve başarısız olduğu, çözümün düzenin yıkılması olduğu söylendi.

Mitingde konuşan Yunanistan Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Dimitris Kuçubas, halkın Syriza'nın sözlerine kanmaması gerektiğini duyurdu.

Örgütlenme çağrısı yapan Kuçubas, Syriza'dan ayrılanların kurduğu partiyle ilgili konuşarak, bu partidekilerin de Syriza hükümetinin yaptıklarından sorumlu olduğunu belirtti.

Yunanistan Komünist Partisi, ayrı bir açıklamayla Syriza'dan ayrılanların kurduğu partiyi değerlendirerek, bu partinin de halkı kandırmayı amaçladığını, Syriza'dan bir farkının olmadığını aktardı.