Yunanistan Komünist Partisi: İnsanların kanı sermayenin çıkarları için dökülmemeli

Yunanistan Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada, insanların özellikle de gençlerin sermayenin ve sömürücülerin çıkarları için kan dökmemesi gerektiği belirtilerek, halkın önündeki tek seçimin sömürü, kriz ve savaş yaratan sistemi yıkıp yeni sosyalist toplumu kurmak olduğu söylendi.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreteri Dimitris Kuçubas tarafından yapılan açıklamada, "2 farklı dünya" bulunduğu ve bunların sürekli çatışma içinde olduğu söylendi. Bunlardan birininin elleriyle her şeyi yaratan emeğin dünyası olduğunu, diğerininse emeği, alın terini ve çabaları sömüren, milyonlara işkence eden sömürücülerin dünyası olduğunu söyledi.

Ankara'daki katliam üzerine de konuşan Kuçubas, KKE'nin Türkiye halkı ve Türkiye işçi sınıfı ile dayanışma içerisinde olduğunu belirtti. Bugün tek gerçekçi çözümün halkın iktidarı ele geçirmesi olduğunu söyleyen Kuçubas, çözümün sosyalizmde olduğunu vurguladı.

Syriza hükümetinin geçmişteki hükümetlerle aynı yolu izlediğini vurgulayan genel sekreter, Yunanistan'ın NATO, ABD ve Avrupa Birliği'nin halkın çıkarına karşı olan planlarına dahil olduğunu belirtti. Kuçubas, Syriza'nın ABD ve NATO'nun askeri planlarından yana olmasını da eleştirdi.

Kapitalist krizler ve emperyalist savaşların el ele gittiğini söyleyen Kuçubas, "halk ve özellikle de gençlik, sermayenin, sömürücülerin çıkarına kanını dökmemelidir" diyerek, halkın ve gençliğin önündeki tek seçimin "kaçınılmaz olarak sömürü, kriz ve savaş üreten sistemi bitirmek" ve "kapitalizmin yıkılışı ve yeni sosyalist toplumun kuruluşu için mücadele etmek" olduğunu söyledi.