Yunanistan işçilerinden metal grevine destek

Yunanistan'daki devrimci sendikal hareket PAME, Türkiye'de metal grevinin hükümet tarafından engellenmesini kınarken, işçilere destek verdi.

Dış Haberler

Yunanistan'daki Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME), metal sektöründe engellenmek istenen greve olan desteğini ilan etti.

PAME tarafından yapılan açıklamada, patronların yanında yer alarak işçilerin daha iyi toplu sözleşme yapma hakkını gasp eden AKP hükümeti kınandı.

Açıklamada, grevin "milli güvenlik" nedeniyle ertelenmesine neden olan yasanın, 12 Eylül faşist cuntası döneminde çıkartıldığına dikkat çekildi.

PAME, "Benzer bir mantıkla, Yunan hükümetleri de sık sık grevleri engellemeye çalıştı" derken, bu yasakların ana ögesinin kapitalistlerin çıkarları olduğu ancak bunun "milli çıkarlar" adı ile temize çıkartılmaya çalışıldığı belirtildi. Açıklamada, hakları için mücadelede eden liman işçilerinin, metal işçilerinin ve öğretmenlerin bu nedenle mahkeme karşısına çıkartıldığı vurgulandı.

Yunanistan işçi sınıfı hareketinin Türk hükümetinin baskılarını kınadığını söyleyen PAME, greve çıkan metal işçileri ile de dayanışma içerisinde olduğunu açıkladı.

Patron-hükümet saldırısına en iyi cevabın işçilerin uluslararası dayanışması, Türkiye'deki ve tüm dünyadaki, işçilerin hakları için devam eden mücadelenin güçlendirilmesi olduğunun altı çidildi.

PAME, Türk hükümetinden grev yasağını durdurmasını ve işçilerin daha iyi ücret talep eden toplu sözleşme hakkının tanınmasını talep etti.