Yunanistan işçi sınıfı: 'Avrupalı emperyalistler katil, hırsız ve ikiyüzlü'

Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) Atina'da Avrupa Birliği (AB) bir gösterisi düzenleyerek AB'nin göçmen politikasını protesto etti.

Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) Atina'da bir protesto gösterisi düzenleyerek AB'nin son günlerde yüzlerce insanın hayatına malolan göçmen politikasını eleştirdi. PAME açıklamasında Avrupalı emperyalistleri katil, hırsız ve ikiyüzlü olarak tanımladı. 

PAME'nin açıklaması şöyle: 

Halkları Akdeniz'de Boğuyorlar - Avrupalı emperyalistler katil - hırsız - ikiyüzlüdür.     

Daha iyi bir yaşam için trajik biçimde hayatını kaybeden binlerce göçmene aralarında çok sayıda çocuğunda bulunduğu yüzlerce kişi geçtiğimiz günlerde eklendi. Emperyalizm, Akdeniz'i büyük bir mezarlığa çevirmiş durumda.   

Hiç kimse sürmekte olan bu suça, göçmen ve mültecilerin Akdeniz'de kitlesel şekilde boğulmalarına, kayıtsız kalmamalı. 

Yunan ve İtalya hükümetleri bu suçta büyük bir sorumluluk taşıyorlar. Zira bu hükümetler Libya'dan Irak'a Suriye'den Ukrayna'ya değin tüm bölgeyi kan gölüne çeviren emperyalistlerin, AB'nin ve NATO'nun, müdahalelerini destekliyor. 

Yüzbinlerce mülteci emperyalistlerin kurbanı ve onların pençesinde rehin durumdadır. Emperyalistler petrol için, boru hatlarının kontrolü için, piyasalar için, bölgesel hakimiyet için sürdürdükleri kavgalarında insan hayatını kumar fişi gibi kullanmaktalar. Akdeniz cesetlerle dolu, bundan kurtulanlar ise baskı, patronların vahşi sömürüsü ve faşistlerin bıçaklarına maruz kalıyorlar. Bir yandan da emperyalistler ikiyüzlü bir şekilde bir Göç Zirvesi düzenliyor ve timsah gözyaşları döküyorlar.  

Tüm sendikaları ve kitle örgütlerini şu talepleri yükseltmeye çağırıyoruz:

Sürmekte olan yahut planlanan hiçbir emperyalist müdahaleye katılım ya da desteğe hayır!

Hiçbir işçi emperyalist mazeretleri yönünde kandırılmamalıdır. 

Ülkemizi bir insan deposuna çeviren ve insanları kapana kıstıran Dublin ve Schengen Anlaşmaları'na karşı çıkılmalıdır. 

Mültecilere iltica hakkı ve istedikleri yere seyahat etmelerini sağlayacak seyahat belgeleri

Ülkemizde bağları olan, burada yaşayan ve çalışan göçmenlerin vatandaşlığa kabulü