Yunanistan iki Rus diplomatı sınır dışı ediyor

Yunanistan, Makedonya ile isim krizine müdahale ettikleri gerekçesiyle iki Rus diplomatı sınır dışı ediyor.

Dış Haberler

Yunanistan’ın, Makedonya ile ülkenin ismi konusunda yaşadığı soruna karıştıkları gerekçesiyle iki Rus diplomatı sınır dışı edeceği bildirildi.

Yunanistan’la Makedonya’nın isim konusunda anlaşmaları ve Makedonya’nın ismini Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak değiştirmeyi kabul etmesinin ardından ülkeye NATO üyeliğinin yolu açılmıştı. Makedonya’ya NATO Zirvesinden davet çıkması beklenirken, Yunanistan’dan Rusya’ya karşı yapılan bu hamle dikkat çekti. Rusya Makedonya’nın NATO üyeliğine karşı çıkıyor.

Reuters’ın Yunan diplomatik kaynağına dayandırdığı haberine göre, Atina ülkenin Makedonya ile yaşadığı isim krizine müdahale ettiklerinden şüphelenilen iki Rus diplomatı sınır dışı ediyor. Yunanistan ayrıca iki Rus vatandaşının da, Makedonya ile anlaşmaya karşı düzenlenen eylemlerde yer aldıkları ve devlet görevlilerine rüşvet teklif ettikleri gerekçesiyle, ülkeye girişlerini yasaklayacak.

Rusya ise Yunanistan’ın bu hamlesine aynı şekilde karşılık vereceklerini açıkladı. Rusya Federasyon Konseyi üyesi Andrey Klimov RIA haber ajansına yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın bu hamlesine karşılık olarak iki Yunan diplomatı sınır dışı edeceklerini söyledi.

Atina’nın sözkonusu Rus diplomatlara sınır dışı kararını 6 Temmuz’da bildirdiği de ifade edildi.