Yunanistan Dışişleri Bakanı: İsrail ile istikrar hattı oluşturuyoruz

Yunanistan'ın Syriza'lı Dışişleri Bakanı, Akdeniz'de ABD-İsrail-Yunanistan ve Kıbrıs tarafından gerçekleştirilen tatbikat ve ikili görüşmeler yapmak üzere İsrail'i ziyaret etti. Bakan, Kıbrıs ve İsrail ile birlikte, bölgede "istikrar hattı" oluşturduklarını söyledi.

Dış Haberler

Syriza-ANEL hükümetinin Syriza'lı Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, İsrail'e giderek temaslarda bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte basın toplantısı yapan Kocyas, bir istikrarsızlık üçgeninin içinde yaşadıklarını söyleyerek, üçgenin köşeleri olarak Ukrayna, Libya ve Irak-Suriye'yi saydı.

Bu üçgenin içerisinde bir güvenlik ve istikrar zemini yaratmaları gerektiğini belirten Kocyas, "İsrail, Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki ilişkiler çok önemli. Ben buna, bu bölgedeki istikrar hattı diyorum" dedi.

Yunan Bakan, iki ülkenin de "stratejik işbirliği"ni derinleştirme arzusunda olduğunu belirtti ve şunları söyledi: 

Şu kanaatteyiz ki iki dost halk arasındaki stratejik işbirliğinin dinamik şekilde derinleşmesi için karşılıklı bir istek mevcut.

Ne zaman İsrail'den gelen insanlar görsem, her zaman bu insanlar Yunanistan'ı ne kadar da çok seviyor -fakat biz de aynı şekilde İsrail'i sevmeyi öğrenmeliyiz diye düşünüyorum.

Binyamin Netanyahu da, İsrail'in Yunanistan'ın ekonomik krizi atlatması için elinden geleni yapacağını, bunu yalnızca "dost" olduğu için değil, bölgedeki istikrar için de yapacağını kaydetti.

Netanyahu, İsrail ve Yunanistan'ın terörizme ve "İslamcı aşırılığa" karşı müttefik olduğuna da dikkat çekti.

Jerusalem Post'ta yayımlanan haberde, Syriza'nın Filistin yanlısı bir liderliğe sahip olduğu, ancak Syriza hükümetinin Yunanistan ile İsrail arasındaki ilişkilerde bir değişikliğe yol açmadığı vurgulandı.