YPG Tel Abyad’ı ele geçirdi

Sabah erken saatlerde Tel Abyad’a giren YPG güçleri sınır kapısını ele geçirdi.

Bu sabah erken saatlerde IŞİD’in elindeki Tel Abyad’a giren YPG güçleri Akçakale’nin karşısındaki Tel Abyad sınır kapısını ele geçirdi. YPG ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Burkan el Fırat güçlerinden oluşan timlerin bölgeye girişi Akçakale’den de görüldü.

DHA'nın bildirdiğine göre çok sayıda silahlı YPG'li Tel Abyad Sınır Kapısı yakınlarından ilçe merkezine doğru sızmaya çalıştı. YPG'liler, Tel Abyad'ın hemen yanı başındaki bir köyün hakim noktasına ise kendi bayraklarını dikti. 

Sınır kapısına saat 17.00 sularında ÖSO bayrağı asıldı. Sınırın Türkiye tarafındaki askeri hareketliliğin Tel Abyad’ın YPG ve Burkan el Fırat’ın eline geçmesiyle ilişkili olup olmadığı bilinmiyor.

YPG'nin Tel Abyad merkezine doğru ilerleyişi sürerken, IŞİD üyesi olduğu sanılan beş kişinin sınır kapısına ÖSO bayrağı astığı iddia ediliyor. Dicle Haber Ajansı (DİHA) YPG güçlerinin kapıya yaklaşmasıyla bu kişilerin Türkiye tarafına geçtiğini, burada asker tarafından üstleri aranan şahısların kelepçelenerek gözaltına alındığını bildirdi.