YPG sözcüsü: Zehra ve Nubbul'a yardım etmiyoruz

YPG sözcüsü Sipan Hemo, "muhalefet" tarafından ortaya atılan "YPG, Zehra ile Nubbul'da orduya yardım ediyor" iddialarını yalanladı.

Haber Merkezi

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ile başka çetelerin Şii kasabaları Zehra ve Nubbul'a saldırıları sürüyor.

YPG sözcüsü Sipan Hemo, Afrin'den Zehra ile Nubbul'daki ordu güçlerine yardım gittiği iddialarını yalanladı.

ANF'ye konuşan Hemo, "YPG olarak hangi yöntemle olursa olsun hiçbir şekilde rejimle işbirliğine gitme gibi bir niyet ve amacımız yok" dedi.

Hemo şyöe konuştu:

Şunu açıkça söylemek istiyorum, Nubul ve Zerha’ya yönelik üç gün önce başlayan saldırılar sonrasında özellikle basın yayın organlarında sanki Afrin’den bu bölgelere yardım gidiyor tarzında verilmesi, rejim güçlerine yardım ediliyor biçiminde propaganda edilmesi çok amaçlı bir şeydir. Söylenenlerin hiçbirinin zerre kadar bir doğruluğu yoktur. Bunların hepsi hazırlanıp servis edilen şeylerdir. YPG olarak hangi yöntemle olursa olsun hiçbir şekilde rejimle işbirliğine gitme gibi bir niyet ve amacımız yok. Bunun aksine Suriye’nin her yerinde ılımlı ve Suriye’nin geleceğini düşünen ılımlı grupların başarmasını istiyoruz. Ki bununla demokratik, birlik, barış içinde yaşayan bir Suriye’yi bu gruplarla inşa etmek istiyoruz.

Rejimin tamamen değişmesini istiyoruz. Rejimin değiştirilmesini isterken bu rejimin gidip yerine onun gibi başka bir rejimin gelmesini istiyoruz anlamına gelmez. Rejimin değiştirilmesini istiyoruz derken demokratik, herkesin temsilini içinde bulduğu demokratik bir rejimin inşa edilmesini kast ediyoruz.