YPG bilanço açıkladı: 5 bin IŞİD'ci öldürdük

Suriye'deki Kürt örgütü YPG, 2014 yılı askeri durumuna dair bilanço açıkladı. YPG, yıl içinde 4 bin 964 IŞİD militanı öldürdüklerini öne sürdü.

Dış Haberler

Suriye'deki PKK'ye yakın Kürt örgütü YPG, 2014 yılı savaş bilançosunu açıkladı.

YPG Resmi Sözcüsü Rêdûr Xelîl, Rimêlan kasabasındaki İşçi Sendikası Salonu’nda dün düzenlediği basın toplantısında, tespit edebildikleri kadarıyla 5 bine yakın IŞİD militanını öldürdüklerini söyledi.

2014 yılında Suriye'de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Rojava bölgesinde YPG'yle IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar, Kobane kentinin IŞİD tarafından kuşatılmasıyla birlikte tepe noktasına çıktı.

Xelîl, bu çatışmalarda tespit edilebildiği kadarıyla 4 bin 964 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, 228 IŞİD'cinin cenazesinin YPG güçlerinin eline geçtiğini, 11'inin de sağ yakalandığını açıkladı.

2014 yılındaki askeri durumu ve gelişmeleri değerlendiren YPG Sözcüsü, YPG güçlerinin başarıyla atlattığı 3 tarihi dönemecin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Birinci aşama; tarihi bir direnişle Şengal’de onbinlerce Êzîdî’nin DAİŞ çetelerinin katliamından kurtarılması, Şengal-Rojava arasında güvenli insani koridor açılması ve 150 binden fazla Şengalli‘nin bu koridordan Rojava’ya geçirilmesidir. İkinci aşama; Kobanê’de tüm askeri olanaksızlıklara rağmen çetelerin en ağır silahlarıyla düzenledikleri saldırılara karşı gelişen ve tüm dünyayı şaşkına çeviren tarihi onur direnişi oldu. Üçüncü aşama ise; Til Hemîs ve Serêkaniyê’den Mebrûka kasabası ile Aliya köylerini de kapsayan geniş bir cephede geliştirdiğimiz ‘savunma ve temizlik operasyonları’ olmuştur.

2015 yılında çetelere karşı direnişlerini daha da güçlendireceklerini, IŞİD'i yenilgiye uğratmak için de askeri güçlerini nicel olarak artırıp nitelik olarak daha uzman hale getireceklerini kaydeden YPG sözcüsü, ilgili güçlerle de ilişkilerini daha da geliştireceklerini söyledi.