YPG: Afrin'e giren Suriye gücü geri dönmedi, yeni bir grup daha geldi

YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Suriye hükümetine bağlı milis güçleri olan Halk Güçleri'nin Afrin'e girdiğini, gelen grubun Türkiye'nin müdahalesine rağmen geri dönmediğini, aksine bugün bir grubun daha Afrin'e girdiğini söyledi.

YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, bölgeye gelen Suriye güçleriyle ilgili konuştu.

Sputnik'e konuşan Haseke, şunları söyledi:

"Suriye hükümetine bağlı askeri güçlerin Afrin'e girdiği, ama sonra Türkiye'nin saldırıları sonucu geri çekildiği iddiaları doğru değil. Dün Halk Güçleri'nin büyük grubu, YPG'nin yanında Türk askeri ve ÖSO'ya karşı savaşmak için Afrin'e geldi. Afrin'e girmeye çalışırken Türkiye top atışlarıyla saldırdı. Saldırı sonucu Halk Güçleri'nin 2 savaşçısı şehit oldu, 3 savaşçısı yaralandı."

'SURİYE HÜKÜMET GÜÇLERİ İLE YPG BİRLİKTE SAVAŞIYOR'

Suriye hükümetine bağlı askeri grubun YPG ile birlikte savaştığını öne süren Haseke, şöyle devam etti:

"Saldırıya rağmen Afrin'e geldiler ve nerde çatışma varsa oraya gidip YPG'yle birlikte savaştılar. Halen de cephede savaşıyorlar. Bugün de Halk Güçleri'ne mensup bir grup daha Afrin'e geldi. Ağır ve zırhlı araçlarıyla gelerek cephelere gidip savaşta yer aldılar. Cephelere bayraklarını dikip savaşıyorlar. Halk Güçleri cephede YPG ve YPJ'nin yanında Türk askeri ve ÖSO'ya karşı savaşıyor. Halk Güçlerinden bugün herhangi bir can kaybı ve yaralı yok."

'AFRİN'E GÖNÜLLÜLER GELDİ'

Bunların gönüllü gelen güçler olduğunu vurgulayan Haseke, şunları söyledi:

"Gelen Halk Güçleri kendi topraklarını savunmak için geldiler. Afrin de Suriye'nin bir parçasıdır."