Yoksullukta Nijerya, Hindistan'ı geçti

Brookings Enstitüsü'nün son verileri, en çok yoksulun yaşadığı ülkeler sıralamasında Nijerya'nın Hindistan'ı geçerek birinci sıraya yerleştiğini gösteriyor.

Dış Haberler

Nijerya, en çok yoksulun yaşadığı ülkeler sıralamasında on yıllar boyunca zirvede olan Hindistan'ı geride bıraktı.

Brookings Enstitüsü'nün son verilerine göre Nijerya, Mayıs ayında aşırı yoksulluk çeken insan sayısının en çok olduğu ülke oldu. Aşırı yoksulluk, günde 1,90 dolardan daha az miktarda geçinmek olarak tanımlanıyor.

Brookings'in verileri oluştururken Dünya Yoksulluk Ölçeği (World Poverty Clock) programından yararlandığı belirtiliyor.

Verilere göre Hindistan'da 70,6 milyon, Nijerya'da 87 milyon aşırı yoksul kişi yaşarken aradaki farkın gittikçe açıldığına, Hindistan'da yoksul sayısının azalmaya, Nijerya'da ise yükselmeye devam ettiğine dikkat çekiliyor. Dünya Yoksulluk Ölçeği'ne göre Nijerya'da dakika başı altı insan yoksulluk sınırına girerken, Hindistan'da dakika başı kırk dört insan yoksulluk sınırından çıkıyor.

Brookings'in raporuna göre dünyada yoksulluk çekenlerin 3'te 2'si Afrika'da yaşarken 2030'da bu oranın 10'da 9 olacağı öngörülüyor.

Yoksul insan sayısında azalmanın en çok olduğu ülkelerin Çin, Endonezya ve Vietnam gibi Asya ülkeleri olduğu belirtiliyor.

Dünya Yoksulluk Ölçeği'ne göre şu anda Hindistan nüfusunun yüzde 5'i, Nijerya nüfusunun ise yüzde 44'ü aşırı yoksulluk çekiyor.