'Yerleşimci terörü İsrail hükümetini devirmeyi amaçlıyor'

İsrailli araştırmacılar, yasadışı yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik terörürün İsrail hükümetini devirerek Yahudi şeriatı temelli bir devlet kurmayı hedeflediğini öne sürüyor.

Dış Haberler

Siyonistlerin Batı Şeria'da bir buçuk aylık Filistinli bir bebeği yakarak öldürmesinin ardından, yasadışı yerleşimcilere ilişkin tartışmalar sürüyor.

Haaretz'in haberine göre, İsrailli araştırmacılar, bebeği öldürenlerle camilere, kiliselere ve Filistinlilerin mülklerine zarar verenlerin aynı gruplar olduğunu düşünüyor.

İddiaya göre, geçmişin aksine, bu yerleşimciler artık sadece hükümeti ve güvenlik güçlerininin yerleşim yerlerini boşaltmalarını engellemeye çalışmıyorlar.

Araştırmacılar, bu aşırı sağcı grupların hedefinin İsrail'i istikrarsızlaştırarak hükümeti devirmek ve yerine "Yahudi yasası"nı ("halakha") temel alan bir devlet kurmak olduğunu öne sürüyorlar.

Yerleşimciler, bunun için planlı ve süreklileşmiş şiddet uyguluyorlar.

Geçen hafta kilise yakmak ile suçlanan 24 yaşındaki Moşe Orbach'tan ele geçirilen belgelerde, şiddetin sistematikleştirilmesinin teorize edildiği iddia ediliyor.

Orbach'ın "Şeytanın Krallığı" ismini verdiği belgede, dini yapılara ve Araplara saldırıların ideolojik temeli ile istihbarat faaliyetlerinden nasıl kaçılacağı yazıyor.