Yemenli hackerlar Suudi devletini hackledi

Yemenli hacker grubu Yemen Siber Ordusu, Suudi Arabistan Dışişleri, İçişleri ev Savunma Bakanlıklarına ait bilgisayarları hacklediğini ve binlerce gizli belgeye ulaştığını açıkladı.

Dış Haberler

Yemen Siber Ordusu, Suudi Arabistan Dışişleri, İçişleri ve Savunma Bakanlığı’na ait 3 bin bilgisayar ve sunucuyu hacklediğini ve Suudi devletine ait gizli yazışmalara ulaştığını açıkladı.

Grup, erişim sağladıkları bilgiler arasında Suudi diplomatlar, Dışişleri Bakanlığı personeli, ajanlar ve ordu personeline ait adres, telefon ve e-posta bilgilerinin de bulunduğunu öne sürdü. Hacker grubu, İran merkezli Fars Haber Ajansı’nda yer alan açıklamalarında bazı gizli belge ve yazışmalara da ulaştıklarını söyledi.

Ulaştıkları bilgileri sınıflandırdıktan sonra paylaşıma açmaya başlayacağını açıklayan Yemen Siber Ordusu, Suudi devletine yakında daha büyük zarar vereceklerini iddia ederek, “Kendinizden başka hiç kimseyi suçlamayın ve daha büyük hasarlara hazır olun” dedi.

Grup ayrıca Suudi Arabistan Dışişleri, İçişleri ve Savunma Bakanlığı’na ait bilgisayarlarından alınan ekran görüntülerini paylaşarak, görüntüleri Suudi devletine sızmasına kanıt olarak gösterdi.

Yemen Siber Ordusu adını ilk olarak Nisan ayı ortasında Londra’da yayımlanan El Hayat gazetesinin hacklenmesiyle duyurmuştu.