Yemen'de sivilleri vuran bombalar ABD yapımı çıktı

Yemen'de 2015'ten bu yana 15 bin sivilin ölümüne yol açan Suudi Arabistan liderliğindeki hava saldırılarında ABD yapımı bombaların kullanıldığı kanıtlandı. Sivillerin öldürüldüğü alanlarda çalışma yapan uzmanlar ABD'li dev silah üreticilerine ait bomba kalıntılarına rastladı.

Haber Merkezi

Suudi Arabistan’ın Yemen’de çok sayıda sivil ölüme yol açan saldırıların ABD yapımı silahlar ile gerçekleştiği ortaya çıktı. 2015 yılından bu yana Suudi Arabistan liderliğindeki hava koalisyonu tarafından bombalanan Yemen’e ilişkin "Made in America" başlıklı rapor, 15 bin sivilin öldürüldüğü saldırıların arka planına işaret etti.

ABD'Lİ DEV SİLAH ÜRETİCİLERİNE AİT KALINTILAR BULUNDU

CNN tarafından hazırlanan rapora göre geçtiğimiz ay onlarca okula düzenlenen hava saldırılarının ardından bölgede yapılan araştırmalarda ABD yağımı bombaların kalıntıları bulundu. Kalıntıların tanımlanması için silah uzmanlarıyla çalışan ekipler, bombaların ABD’li dev silah üreticisi Lockheed Martin tarafından üretildiğini tespit etti.

Cevf vilayetinde 20 Eylül 2016'da bir araca düzenlenen ve aynı aileden  12'si çocuk 15 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırı ile 22 Nisan  2018'te Hacca vilayetinde bir düğünde 11'i çocuk 21 sivilin ölümüne yol açan  saldırıda kullanılan bombaların ABD'li Raytheon şirketi tarafından üretildiği  belirlendi.

ABD yapımı bombaların kullanıldığı yerler arasında okul, apartman ve fabrikalar yer alıyor.

Yemen'de 9 Ağustos'ta 40'tan fazla çocuğun ölümüne yol açan Suudi hava saldırısı, koalisyon tarafından “sivil zayiat” olarak tanımlanmıştı.

ABD İLE DEV SİLAH ANLAŞMASI İMZALANMIŞTI

ABD ile ilişkilerini “tazeleyen” Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, geçtiğimiz yıl ABD ile 10 yılı kapsayan 350 milyar dolarlık silah anlaşmasına varmıştı.

Suudi güçleri, ülkeye karadan, havadan ve denizden tüm ulaşımı kesmeye çalışıyor. Ancak Husiler müdahalenin başladığı 2015'ten beri direnmeyi sürdürüyor.