Yemen'de savaş şiddetleniyor

Dün sabah saatlerinde başlayan Suudi saldırısının ardından, Yemen'de Husilerle dış güçler arasındaki çatışmalar sürüyor. Hava bombardımanı sürerken, Husilerin de Suudi askerlerini rehin aldığı iddia ediliyor.

Yemen'e yönelik Suudi Arabistan öncülüğündeki saldırı ikinci gününe girdi. Suudi uçakları, Yemen'deki Husi ve Ali Abdullah Salih pozisyonlarını vururken siviller de hayatını kaybetti.

Al Jazeera Türk'ün haberine göre, hava saldırılarında devrik lider Salih taraftarlarına ait "Sabaha" kampı bombalandı. Yoğun patlama seslerinin duyulduğu kamptan dumanların yükseldiği görüldü.

Devrik lider Salih'in oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in kontrolündeki kampta, çoğu Amerika tarafından Yemen ordusuna destek için verilen gelişmiş silahlar bulunuyordu.

Görgü tanıkları, özel kuvvetler kampının yanı sıra Sana'nın güney ve batısındaki askeri noktaların da hava saldırılarında hedef alındığını aktardı.

Devrik lider Salih'e ait Yemen Yovm ve Husilere ait Mesira televizyonları ise son dakika verdikleri haberlerde, kara savunma sistemlerinin hava saldırısı düzenleyen uçaklara karşılık verdiğini duyurdu.

Husilerin merkezi olan kuzeydeki Sada kentine bağlı Kettaf beldesinde bulunan 131. kampın da bombalandığı belirtildi.

Aden kentinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin, hava savunma komutanlığına ait bir kampa baskın düzenlediği ifade edildi. Kimliği belirsiz silahlı kişilerin kampın girişinde nöbet tutan askerlerle çatıştığı ve ardından kampa girdiği belirtildi.

YDH'nin haberine göreyse, Yemen Hava Kuvvetleri bir Suudi uçağını düşürdü.

Ensarullah kaynağının düşürülen Suudi pilotunun adını Mustafa Şemsan olarak açıkladığının belirtildiği haberde pilotun akıbetiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadığı bildirildi.

Haberde ayrıca Suudi müttefiklerinin saldırılarının başlamasından sonra Ensarullah güçlerinin Yemen-Suudi Arabistan sınırındaki Necran kentine girdiğinin ve kentin bazı bölgelerini ele geçirdiğin öne sürüldüğü bildirildi.

Hava saldırılarından sonra binlerce silahlı Husinin sınırdaki Suudi askerleriyle çatıştığı ve 40 Suudi askeri esir aldığı iddia ediliyor.

El Alem televizyonu ise Ensarullah güçlerinin Suudi Arabistan’ın Necran kentine bağlı 35 köyü ele geçirdiğini bildirdi.

Öte yandan Husi taraftarları, sosyal medyadan, Kızıldeniz'deki Bab el-Mendab Boğazı'nın bloke edilmesi çağrısı yapıyor.