Yemen'de Husi cenazesine saldırı: En az 28 ölü

Yemen'in başkenti Sana'da Şii hareketi Ensarullah'ın öldürülen Husi komutanlarına cenaze töreni yaptığı eve düzenlenen bombalı saldırıda en az 28 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Yemen'in başkenti Sana'da Şii Husilerin komutanları Feysallah ve Hamid Gayyaş kardeşlerinin yaşadığı eve bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Askeri hastane ile kız okuluna bitişik olan evde, saldırı sırasında, Ensarullah hareketinin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı bir cenaze töreni yapılıyordu. Saldırıda, 8'i kadın en az 28 kişinin öldüğü belirtildi.

Al Arabiya televizyonunun haberine göre, ölenler arasında 20 kişinin Husi olduğu ifade edilirken, saldırı kurbanları arasında kız okulu öğrencilerinin olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Saldırının sorumluluğunu terör örgütü IŞİD üstlendi.

BM: SON 3 AYDA 270 ÇOCUK ÖLDÜ

Öte yandan, UNICEF Sözcüsü Christophe Bulerak, Yemen'de son üç ayda yaşanan çatışmalarda en az 279 çocuğun öldüğünü, 402 çocuğun da yaralandığını açıkladı.

Bulerak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, muhtaçlara acil insani yardım ulaşmasını kolaylaştırmak için tüm taraflara yaptığı ateşkes çağrısını hatırlattı.