Yemen’de 16 milyon kişi temiz suya erişemiyor

İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Oxfam, Yemen’de Suudi bombardımanı nedeniyle en az 16 milyon kişinin temiz suya erişiminin olmadığını açıkladı.

Dış Haberler

İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Oxfam, Salı günü Yemen’deki su sorunuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Suudi saldırıları nedeniyle ülkenin su şebekesinin büyük kısmının tahrip edildiği ve en az 16 milyon kişinin temiz suya erişiminin bulunmadığı ifade edildi.

Açıklamada, “Devam eden hava saldırıları, kara savaşı ve akaryakıt sıkıntısı üç milyon Yemenlinin daha içme suyuna erişiminin kalmadığı, temiz su kaynakları ve sağlık hizmetlerine erişimi olmayan Yemenlilerin toplam sayısının en az 16 milyona yükseldiği anlamına geliyor” denildi. Kuruluş, temiz suya erişimin ortadan kalkmasının kolera, sıtma ve ishal gibi salgın hastalıkların yayılma riskini artırdığının altını çizdi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen’e yönelik Mart ayında başlattığı saldırılarda Birleşmiş Milletler’e göre en az 2 bin kişi hayatını kaybetti, 7 bin 330 kişi yaralandı.