Yavru deniz aslanı insanların yanına dönüyor

Yavru deniz aslanı Kroşik, tedavi gördüğü merkezde kameralar karşısına çıktı. Kroşik serbest bırakıldıktan sonra insanlarla buluşmak üzere geri dönüyor.

soL HD

Rusya'da Ladoga Gölü halkalı foku Kroşik, St. Petersburg Vodokanal tedavi alanında yer alan "Deniz Memelileri Rehabilitasyon Merkezi"nde (Baltık Deniz Aslanı Dostları Derneği) medyanın karşısına çıktı.

Görüntüler, yavru deniz aslanının sudan çıktığını ve bilim insanlarından biriyle oyun oynamaya çalıştığını gösteriyor.

Baltık Deniz Aslanı Dostları Derneği yöneticisi Vyaçeslav Alekseyev, “Bu St. Petersburg’un ünlülerinden biri; halkalı deniz aslanı ve adı Kroşik. Merkezimizin inanılmaz bir üyesi. İnsanlarla kalmayı tercih ediyor. Ladoga Gölü’nde iki kez serbest bırakmamıza rağmen her seferinde bize geri döndü. Göle bıraktığımız ikinci sefer, neredeyse bir ay boyunca Ladoga’da kaldı, fakat insanların arasına dönme kararı aldı, biz de onu merkezimize geri aldık” ifadelerini kullandı.

Kroşik, ilk kez 2016 yılında rehabilitasyon merkezine geldi. Volkov bölgesinde yer alan Sviritsa köyünde bulundu. Yavru deniz aslanı, dernek üyelerinin gördüğü en küçük canlılardan bir tanesi. Kroşik’in ağırlığı sadece 4 kilo.