Yalancı basın dediği basınla yıllardır çalıştığı ortaya çıktı

Kendilerine Akşam Ülkesinin İslamlaştırılmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (PEGİDA) olarak tanıtan ve Dresden'de 17 bin katılımcıya ulaşan ırkçı oluşumun lideri konumundaki Lutz Bachmann'ın bir yalanı daha ortaya çıktı.

Dış Haberler

Yaklaşık iki aydır her Pazartesi günü Dresden sokaklarında meşaleli yürüyüşler organize eden PEGİDA isimli islamofobik ırkçı hareketin, medyayı ''yalancılık''la suçlayarak, röportaj vermediği biliniyor. Sözü geçen yürüyüşlerde, ''Yalancı basın, çeneni kapat!'' en sık duyulan sloganların başında geliyor.

BİLD GAZETESİNİN İŞ ORTAĞI
Bachmann, Axel Springer Grubu'nun bulvar gazetesi Bild'e yıllarca foto-haber göndermiş. Dahası, yalancı diye suçladığı medyaya hizmet sunan bir de ''Hotpeperprix'' adında bir ajansı bulunduğu ortaya çıktı. ''Dresdner PR-und Fotoagentur (Hotpeperprix)'' adlı ajansı için şöyle yazmış Lutz Bachmann: ''Dünyanın saygın medyası ile etkili işbirliği için...''

Bild gazetesinin düzenlediği ''Aktion 1414'' kampanyasına aktif olarak 'katkı sunan' PEGİDA lideri Lutz Bachmann, yalancı diye nitelediği medya ile olan ilişkisini inkâr edemedi. Buna karşın, gönderdiği foto-haberlerin ''politik içerikli olmadığı''nı söylemekle yetindi.

Tagesspiegel gazetesinin Bild gazetesi yönetiminden Sandra Petersen'e dayanarak verdiği bilgiye göre, Bild gazetesi yıllarca Lutz Bachmann'dan fotoğraf satın almış. Sandra Petersen, ''Bachmann Bey bize geçen yıllarda birkaç fotoğraf sattı'' diye açıklama yapıldı. 

Lutz Bachmann nihayetinde 'ilk röportaj'ını da Bild gazetesine vererek şöyle konuştu: ''Eylemlerimizi sonlandırmamızın önkoşulu, mevcut mülteci yasasının değiştirilmesine bağlıdır.'' 

SOL PARTİ MİLLETVEKİLİ AJANSI DEŞİFRE ETTİ
Sol Parti milletvekili Niema Movassat'ın deşifre edip, Twitter hesabından yayınladığı bilgiler üzerinden kamuoyu Lutz Bachmann'ın bir ajansı olduğunu ve ''dünyanın saygın medya kuruluşları ile etkili işbirliği içinde'' olduğunu öğrenmiş oldu.

Lutz Bachmann'ın kişisel profiline ilişkin soL portalda daha önce bir haber yayınlanmıştı. Bachmann'ın adam yaralamaktan, uyuşturucu satışına, ırkçı hakaret ve saldırıya kadar pekçok suçu olduğu mahkeme kayıtları ile sabit. Bunun dışında, Alman istihbaratı ile karanlık ilişkilerinin olabileceği de yine belirtilmişti. Bachmann'a ait fotoğraf ve haber ajansının varlığı bu ihtimali güçlendiriyor.