WSJ: ABD ve Türkiye, tampon bölge ve İncirlik konusunda anlaşmaya yakın

Wall Street Journal, ABD ile Türkiye'nin, Suriye'de güvenli bölgeler oluşturmak ve İncirlik Üssü'nün kullanımı konusunda anlaşmaya yakın olduklarını iddia ett.

Dış Haberler

ABD'den yayın yapan Wall Street Journal (WSJ), ABD ile Türkiye'nin Suriye konusunda anlaşmaya yakın olduklarını iddia etti.

WSJ'nin haberine göre, anlaşma neticesinde ABD ve IŞİD karşıtı koalisyondaki müttefikleri, Türkiye'deki üsleri kullanabilecek. Bu üsler arasında en fazla İncirlik'in adı geçiyor.

WSJ, anlaşmanın diğer kısmında ise, müttefik devletlerin Suriye'de mültecileri ve "muhalifleri" Suriye hava kuvvetlerinden koruyacak bir güvenli bölge oluşturulmasının yer aldığını söyledi.

Haberde, "güvenli bölge"nin Türkiye'nin istediği türden geniş ve formel bir "uçuşa yasak bölge"den ziyade, Türkiye-Suriye sınırına kurulacak, muhaliflerin eğitimini sağlayacak ve ikmal hatlarını güvence altına alacak bir tampon bölge olacağı söylendi.

WSJ, ABD öncülüğündeki koalisyonun, Esad yönetimine güvenli bölgelerden uzak durması yönünde "sessiz bir uyarı" gönderecek. Uyarı dikkate alınmadığı takdirde ise "misilleme" yapılacak.

Haberde, Ankara'nın ülkede üslerin kullanımını meşru hale getirmek için, Birleşmiş Milletler'e "kendini savunma hakkı"nı tanık göstereceği iddia edildi.