Washington’da ABD-Rusya görüşmesi

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antanov, bugün ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon'la çalışma yemeğinde bir araya geliyor.

Dış Haberler

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antanov, ABD Dışişleri Bakanığı Müsteşarı Thomas Shannon'la çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Washington’da yerel saatle 12.30’da gerçekleşecek öğle yemeği basına kapalı olacak.

Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerin başlamasının 210’uncu yıldönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılan Antonov, Putin ile Trump’ın dün yaptıkları telefon görüşmesinde Putin’in Saint Petersburg Kazan Katedrali’nde bombalı saldırı planlayan teröristlerin yakalanmasında verdikleri CIA istihbaratı için Trump’a teşekkür ettiğini belirtti.

BİR HAFTADA İKİ KEZ GÖRÜŞTÜLER

Bunun iki ülke arasında işbirliğiyle elde edilecek başarıya iyi bir örnek olduğunu söyleyen Antonov, Putin ve Trump’ın bir hafta içinde iki kez telefon görüşmesi yaptıklarını ifade etti.

“Bu görüşmeler ülkelerimizin birbirine ihtiyacı olduğunu kanıtlıyor” diyen Antonov, iki ülkenin “küresel güvenliği güçlendirmek için ortak eylem programı” oluşturduklarını dile getirdi. Antonov üst düzey temaslarda öncelikle uluslararası terörizmle mücadeleye odaklandıklarını söyledi.