Volkswagen manipüle edilen araçları toplayacak mı?

Volkswagen'in manipüle edilen araçlarının 2016 sonuna kadar düzeltileceği açıklandı. Volkswagen, söz konusu araçları Ocak’tan itibaren geri çağıracak.

Dünya çapında 11 milyon aracın egzoz gazı emisyon değerlerini özel bir programla manipüle eden Volkswagen (VW), Ocak ayından itibaren skandaldan etkilenen araçları geri çağıracak. Göreve geldikten sonra Frankfurter Allgemeine Zeitung’a demeç veren VW’nin yeni CEO’su Matthias Müller, Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi’ne çözüm önerilerini bu hafta içerisinde sunacaklarını söyledi. 
 
OCAK AYINDA BAŞLAYACAK
DHA'nın aktardığı habere göre, Müller, Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi’nin sunulan öneriyi kabul etmesi durumunda harekete geçeceklerini belirterek, "Önerinin kabul edilmesi durumunda hemen yedek parça siparişlerini vereceğiz. Her şey planlanan şekilde devam ederse, Ocak ayından itibaren tamir işlemine başlayabiliriz" dedi. Matthias Müller, 2016 yılı sonuna kadar, skandaldan etkilenen araçlarının tamamını düzeltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Müller, FAZ’e skandaldan etkilenen araçların bugüne kadar sanıldığından daha az olduğunu açıkladı. Gazetenin aktardığı bilgilere göre, skandaldan etkilenen araç sayısı 11 milyon değil, 9.5 milyon. VW CEO’su Müller’in ifadelerine göre, skandaldan etkilenen kimi araçlar, sadece programın güncellenmesiyle düzeltilebilecek durumda. Ancak, bazı araçlara ciddi müdahale gerekiyor. Bu araçlar için “Gerekirse parça değiştiririz” diyen Müller, müşterilerin bundan etkilenmeyeceğini söyledi.

 
MASRAFLAR TASARRUFLA KARŞILANACAK
Skandal nedeniyle ortaya çıkan masraflar ve olası cezaları tasarruf önlemleriyle karşılamaya hazırlanan Volkswagen, kimi yatırımları durdurma ya da ertelemeye hazırlanıyor. Müller, futbol kulübüne destek konusunu da bu çerçevede gözden geçireceklerini belirtiyor.