Volkswagen CEO'su araçların geri çağrılmaya başlayacağı tarihi açıkladı

Volkswagen CEO'su, araçların geri çağrılmaya başlayacağı tarihi açıkladı. 11 milyon araçta hileli yazılım bulunduğu biliniyor. Araçların Ocak ayında geri çağrılacağı söyleniyor.

Dış Haberler

New York Times'ın haberine göre Volkswagen CEO'su Matthias Müller, araçların geri çağrılmaya başlayacağı tarih olarak Ocak ayını gösterdi. 2016 sonuna kadar 11 milyon aracın tamamının geri çağrılmış olacağını belirten Müller, farklı ülkeler ve tasarımlardan dolayı bulmaları gereken binlerce çözüm olduğunu bildirdi.

11 milyon araçta yapılan emisyon hilesinden dolayı yöneticilerin sorumlu olmadığını iddia eden Müller, motorla ilgilenen "bir kaç" kişi olduğunu belirtti. Emisyon skandalının şirket kimi çalışanları uzaklaştırdıktan sonra ortaya çıktığını söyleyen CEO, bu çalışanların kim olduğu konusunda detay vermezken, konuyla ilgili diğer kişilerin de emekli olduğunu iddia etti.

Volkswagen'in araçları geri çağırmak ve tüketicilerin güvenini yeniden kazanmak için 7.3 milyar dolar harcamayı planladığı söyleniyor. Şirketin 18 milyar dolara kadar ceza alabileceği de söyleniyor.