VİDEO | Rusya'dan Rakka açıklaması: ABD'nin barbarca yıkımı...

Rusya, ABD'nin Rakka'yı "barbarca yıktığını" söyleyerek, Rakka'yı 1945'teki Dresden'e benzetti.

Dış Haberler

Rusya'dan ABD'nin Suriye'deki operasyonlarına ilişkin sert açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Russia Today'de yer alan habere göre Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rakka uluslararası koalisyonun bombardımanından sonra hâlâ yanıyor" dedi.

Washington, Berlin ve Paris'in Rakka'nın yeniden inşası için milyonlarca dolar aktarma sözü verdiğini hatırlatan Konaşenkov, bunun neden olunan yıkımı gizlemek için yapılabileceğine dikkat çekti.

Rakkalılara yardım çağrılarının "övgüye layık" olduğunu söyleyen Konaşenkov, bununla birlikte koalisyon güçlerinin, Rusya'nın tüm çağrılarına rağmen, Suriye'nin diğer bölgelerindeki acil yardıma ihtiyacı olan yerlere insani yardımda bulunmadıklarını vurguladı.

Rakka'ya yönelik yardımın, Rakka'nın "barbarca bombalanmasını"nın kanıtlarından kurtulmak için yapılabileceğini savunan Rus subay, Rakka'ya yapılan bombardımanı 1945 yılında Dresden'e yapılan saldırıya benzetti.

Şubat 1945'te ABD ve İngiltere uçakları, Almanya'nın Dresden kentine 4 bin tona yakın bomba bırakmış ve 25 bin sivilin ölümüne neden olmuştu.

Bu operasyonun askeri gerekliliği sorgulanmış, İngiltere Başbakanı Winston Churchill gibi isimler dahi bombardımanın Alman nüfusu terörize etmek amacıyla yapıldığını kabul etmişti.

Resmi olmayan rakamlara göre Rakka operasyonu boyunca koalisyon saldırılarında 1300 civarında sivil hayatını kaybetti.