VİDEO | Mogadişu'da El Şebab protestosu

Binlerce Somalili, geçen Cumartesi 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı protesto etmek için Mogadişu sokaklarını doldurdu. Cumhurbaşkanı Muhammed'in çağrısıyla yapılan protesto hakkında Somali'de "Yenikapı ruhu" yorumları yapıldı.

Somali'nin başketi Mogadişu'da Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Muhammed'in çağrısıyla başlarına kızıl bandana takan genç kadın ve erkekler, terörizmi ve El Şebab’ı protesto eden dövizlerle, “El Şebab’ı istemiyoruz, kan dökülmesini istemiyoruz” sloganları atarak yürüdü. Dün yapılan eylem nedeniyle birçok güzergah ve iş yeri kapatıldı.

Göstericiler, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Muhammed ve Mogadişu Başkanı Tabit Abdi’nin Somalilileri El Şebab’a ve terörizme karşı durmaya çağırdığı Banadir stadyumunda buluştu.

Somali'nin "Yenikapı ruhu" yorumlarının yapıldığı mitingde dikkat çeken görüntüler şu şekilde:

El Şebab, 2001 yılında Mogadişu’dan çıkarılmasına ve ellerindeki bölgeleri kaybetmesine rağmen hâlâ büyük ölçekli bombalı saldırı düzenleyebiliyor. Cumartesi gerçekleşen saldırı, El Şebab’ın 2007 yılında gerçekleştirdigi ayaklanmadan beri ülkede yaşanan en kanlı saldırı oldu.