VİDEO - İzmir'deki kurtuluş töreninde 'Erdoğan' gerilimi

İzmir'ini kurtuluşu töreninde AKP'lilerle CHP'liler arasında gerilim yaşandı. Alandaki gerilimi CHP milletvekilleri sona erdirirdi.

Başbakan Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN için düzenlenen dünkü törende yaşanan gerginliğin ardından bugün Konak Meydanı’nda İzmir’in kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlama etkinliklerinde bir araya geldi.

Hürriyet gazetesinden Banu Şen’in haberine göre tören alanında bir taraf “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diğer taraf “Recep Tayyip Erdoğan” diye slogan atarken gerilim yaşandı. Yıldırım ve Kocaoğlu’nun bulunduğu protokol ise sakindi.

9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş törenleri İzmir Valiliği önünde tarihi binaya bayrak çekiş ve atlı süvari birliklerinin gösterisiyle başladı. Bir grup “Recep Tayyip Erdoğan” tezahüratı yaptı ve tekbir getirdi, bir diğer grup ise “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Türkiye laiktir laik kalacak” diye slogan attı.

Gerginliğin artması üzerine iki grubun arasına çevik kuvvet girdi ve CHP’li milletvekilleri Mustafa Balbay ile Musa Çam’ın telkinleriyle ikinci grup dağıldı. Bu gruptan bayrak taşıyan yaşlı bir kadın meydanda kaldı ve sadece “İzmir” diye slogan attı.