Venezuelalı muhaliflerden anket: %41 hükümeti destekliyor, %37 tarafsız

Venezuelalı muhalif bir medya organı tarafından yayımlanan ankette hükümeti destekleyenlerin oranının %41 olduğu, halkın %37'sinin tarafsız olduğu, muhalefeti destekleyenlerin ise sadece %21 olduğu ortaya çıktı.

Dış Haberler

Venezuela'da Caracas merkezli muhalif El Universal'in Hinterlaces'a yaptırdığı ankete göre ülkeyi yöneten Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi'ni destekleyenlerin oranı %39, %2 ise hükümetten yana partileri desteklediğini söylüyor. Halkın %37'si hiç bir partiden yana olmadığını söylüyor.

Halkın sadece %21'i muhalefeti desteklerken, "hiç bir hükümet karşıtı siyasi partinin" %4'den fazla oya sahip olmadığı da ortaya çıktı. Muhalif koalisyon Birleşik Demokratik Panel (MUD) %6 desteğe sahip olurken, Demokratik Eylem (AD) ve Halk İradesi (VP) %3 destek alabildi.

Ankete göre ölümünün ardından Hugo Chavez'e destek veren ve Venezuela başkanıyken yaptıklarını olumlu bulanların oranı ise %74 iken, kendini Chavez'in idealleriyle eşleştirenler %59 oldu. Anketin %2.7 sapma oranıyla %95 doğruluğu olduğu söyleniyor.