Venezuela gençliğinden Maduro ve Kurucu Meclis'i destekleyen kitlesel yürüyüş

Venezuela gençliği, Kurucu Meclis'in iradesini ve Aralık'ta yapılmak istenen genel seçimleri desteklediğini kitlesel bir yürüyüş yaparak ilan etti.

Dış Haberler

Venezuela'da ABD destekli sağcı muhalefet, Maduro hükümetine saldırılarını sürdürürken iktidar toplumsal destek bulmaya devam ediyor.

TeleSur'un haberine göre, Venezuela gençliği, Kurucu Meclis'i desteklediklerini duyuran ve Maduro'nun ikamet ettiği Miraflores'e kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Karakas'ta bulunan Bellas Artes'ten başlayıp, Venezuela'nın başkanlık sarayı olan Miraflores'te biten gençlik yürüyüşüne kitlesel katılım gerçekleşti.

Öğrenci grupları ve atletlerin yaptığı yürüyüşle, Venezuela gençliği, Maduro'nun geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığı ancak karşılık olarak sağcı muhalefetin lideri Borges'in şiddet eylemlerine devam etme çağrısında bulunduğu genel seçimleri destekleyeceğini ilan etti.

Gençlik yürüyüşünü haberleştiren avukat Luz Maria Escarra, gençliğin hedefinin Venezuela'nın sorunlarının barışçıl bir şekilde ve diyalog yoluyla çözülmesi olduğunu vurguladı.