Vatikan'da bir rahip eşcinsel olduğunu açıkladı

Katolik Kilisesi'nde üst düzey görevde bulunan bir din adamı, eşcinsel olduğunu açıkladı.

Piskoposlar Konseyi'nin toplantısına çok az zaman kala basın toplantısı yaparak, partnerini ve cinsel yönelimini açıklayan Polanya asıllı rahip, ''Kilise ve kilise toplumunun kim olduğumu bilmesini istedim. Eşcinsel, mutlu ve kendi kimliğinden onur duyan bir din adamıyım'' ifadesinde bulundu.

İtalyan basını haberi, ''Vatikan'da deprem'' (Il Messaggero), ''ateş'' (La Repubblica), ''fırtına'' (Corriera della Sera) başlıklarıyla okurları ile paylaştı. Haber, Vatikan Radio tarafından da doğrulandı.

Alman Süddeutsche gazetesi haberi, ''Eşcinsel rahip Vatikan'da 'deprem' etkisi yarattı'' başlığıyla verdi.

17 yıldır Roma'da yaşayan 43 yaşındaki Papalık Uluslararası İlahiyatçılar Konseyi Sekreter Yardımcısı Krzysztof Charamsa, ''Her insanın sevme hakkı vardır; kilisede de...'' diye görüşünü açıkladı. Kilise içinde ''paranoid homofobi'' olduğunu belirten Charamsa, kilisenin artık eşcinsellere açılmasının zamanının geldiğini ifade etti.

Vatikan sözcüsü Frederico Lombardini tarafından sert şekilde  kınanarak tüm görevlerine son verildiği açıklanan Krzysztof Charamsa, aynı zamanda Roma'daki Gregoryan Üniversitesi ile Papalık Regina Apostolorum Üniversitelerinde de ders veriyordu.

Vatikan'dan böyle bir tepki beklediğini belirten Charamsa, İspanya'ya yerleşeceğini , ''zaten yalnızca iki bavulu'' olduğunu söylemekle yetindi.