Uluslararası turnuvaya Erdoğan protestosu 'damga vurdu'

Uluslararası İtalya Bisiklet Turu'nun (Giro d'Italia) Salı günü koşulan 16. etabı, sportif sonucundan çok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik protesto ile gündeme geldi.

haber merkezi

Uluslararası İtalya Bisiklet Turu'nun (Giro d'Italia) Salı günü koşulan 16. etabına Erdoğan protestosu damga vurdu. Bisikletçilerin geçtiği yola, oldukça iri harflerle, Alman komedyen Jan Böhmerman'ın Erdoğan'ın dava açmasına neden olan şiirinde geçen "keçi" ile ilgili dizeler yazıldı.

Belçika Televizyonu'nun haberine göre yazıyı kimin yazdığı bilinmese de, bu görüntüler canlı yayında bütün dünyaya ulaştırıldı. Yazı İtalya'nın kuzeyindeki Andalo kentine 12 kilometre mesafedeki ana yol üzerine yazıldı. 

Arkada kalan bisikletçileri takip eden helikopter kamerası, ana yol üzerinde dikkat çekecek büyüklükteki yazıya odaklandı. Kameramaların, bisikletçilere destek amacıyla yazıldığını düşünerek yakınlaştırdığı görüntü, bir süre ekranlarda kaldı.

Belçika kanalına göre bu rastgele seçilmiş bir ifade değildi. Alman komedyen Jan Böhmerman, Erdoğan'ın dava açmasına neden olan şiirinde bu sözlere yer vermişti. Yazının Hollandaca dilinde yazılmış olması da, bir süre önce Twitter üzerinden Erdoğan'a hakaret ettiği  gerekçesiyle Türk kökenli Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar'ın gözaltına alınmasına tepki olarak değerlendirildi.

Televizyon, Erdoğan ve çevresinin bu tür hakaretleri yakından izlediğini vurgulayarak, son olaya henüz Ankara'dan tepki gelmediğine işaret etti.