Uluslararası Af Örgütü ve Hollywood oyuncuları arasında seks işçiliği tartışması

Uluslararası Af Örgütü'nün seks işçiliğinin yasallaşmasına dair önerisine Hollywood oyuncuları karşı çıkınca tartışma başladı.

Dış Haberler

Telegraph'ın haberine göre Uluslararası Af Örgütü'nün seks işçiliğinin tamamen yasallaşması önerisi üzerine aralarında Emma Thompson, Kate Winslet, Meryl Streep, Emily Blunt, Claire Danes, Lena Dunham, Anne Hathaway ve Lisa Kudrow'un da bulunduğu Hollywood oyuncuları imza kampanyası başlattı.

Oyuncular Af Örgütü'nün seks işçilerinin ceza almadığı, ancak müşterilerin ve kadınları çalıştıranların ceza aldığı modeli benimsemesini isterken, Af Örgütü yaptıkları araştırmaların bunun olumlu sonuç vermediğini gösteriyor.

Oyuncuların istediği modelin Kanada, Norveç, İsveç ve İzlanda gibi kimi ülkelerde uygulandığı bildirilirken, bu ülkelerde de kadınların zor durumda olduğu, örneğin ev sahiplerinin ceza almamak için seks işçiliği yapan kadınlara ev vermek istemediği söyleniyor.

Af Örgütü ayrıca müşterilerin ceza alması durumunda olayı gizleme sorumluluğunun da seks işçiliği yapanlar üzerine bindirildiğini ve bunun da kadınlara zarar vermekte olduğunu bildiriyor.