Ukraynalı Ulusal Muhafızları Pentagon eğitecek

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yetkililer, bahar aylarında başlanması planlanan Ulusal Muhafızlar’ın eğitimi için gerekli ön hazırlıkları tamamlamak üzere Ukrayna’ya gitti.

Dış Haberler

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon temsilcisi bir grup, Kiev’e bağlı Ulusal Muhafızları eğitmek üzere gerekli saha çalışmasını yapmak üzere Ukrayna’ya gitti.

Ulusal Muhafızlardan bugün konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kara Kuvvetleri Akademisi şefi Korgeneral Pavel Taçuk ile Amerikalı misafirlerin bir araya geldiği görüşmede söz konusu eğitim programı için Akademimizin olanaklarından en verimli şekilde nasıl yararlanılabileceği konuşuldu,” denildi.

ABD’li askeri uzmanların vereceği üç aşamalı eğitimin bahar aylarında başlaması öngörülürken, Ukrayna ordusunun “her açıdan” savaşa hazır hale getirilmesi amaçlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı sırasında ABD’li yetkililer Kiev’e silah sağlayacaklarını duyurmuş ve diğer dünya liderlerine de benzerini yapma çağrısında bulunmuşlardı.

Ukrayna’nın doğusunda tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etmiş bulunan Donetsk Halk Cumhuriyeti yetkilileri, daha önce Ukrayna Ordusu’nun zaman zaman ABD savaş taktiklerine başvurduğunu tespit ettiklerini duyurmuştu.