Ukraynalı faşistler hükümeti tehdit etti

Son dönemde hükümetle çeşitli konularda sürtüşme yaşayan Ukraynalı faşist örgütler Azov Taburu ve Sağ Sektör, taleplerinin karşılanmaması halinde Kiev hükümetinin “çok yakında çökeceğini” öne sürerek tehdit etti.

Dış Haberler

Son dönemde Kiev yönetimiyle araları açık olan Ukraynalı faşist örgütler, hükümeti tehdit etti.

Geçen yıl gerçekleştirilen Maidan darbesinin öncülerinden Sağ Sektör ile Donbass bölgesindeki iç savaşta önemli roller üstlenen Azov Taburu, taleplerinin gerçekleştirilmemesi halinde Kiev hükümetinin “çok yakında çökeceğini” söyleyerek tehdit etti.

Azov Taburu ve Sağ Sektör Ukrayna başkenti Kiev’de 3 Temmuz günü bir eylem düzenlemeye hazırlanıyor. Örgütler eylemde hükümetin, Donbass’taki çatışmaları sonlandırmayı amaçlayan Misnk Anlaşmasını iptal etmesini ve bölgedeki savaşı yeniden körüklemesini talep edecek.

Faşist örgütler ayrıca Kiev’den, Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet yürüten faşist taburların yeniden silahlandırılmalarını, Rusya ile tüm anlaşmaların iptalini ve darbeden önce Devlet Başkanlığı’nı yürüten Viktor Yanukoviç dönemine ait “suçların” soruşturulmasını istiyorlar.

Örgüt temsilcileri ayrıca, Ukrayna’da bulunan Rusya’ya ait işletmelerin de kamulaştırılmasını talep etti.