Ukraynalı faşist: İntikam istiyoruz, Moskova yanmalı

Ukrayna'da ordunun yanında Donetsk ve Luhansk'a karşı savaşan faşist bir grubun lideri, "Ukrayna Talibanı" yaratmak istediğini söylerken, "İntikam istiyoruz, Moskova yanmalı" dedi.

Dış Haberler

Kiev hükümetinin, Donbasslı bağımsızlık yanlısı milislere karşı kullandığı faşist örgütlere karşı başlattığı "kanuna uyun" harekatı, faşistlerin direnişiyle sürüyor.

Reuters muhabirleri Elizabeth Piper ve Sergiy Karazy, BRATSTVO isimli faşist grubun Kiev'deki karargahını ziyaret etti. Bu grubun lideri, Dmitro Korçinskiy.

Emrindeki silahlı kişi sayısının "gizli bilgi" olduğunu söyleyen Korçinskiy, İçişleri Bakanlığı'nın emirlerine uyduğunu ve talimat gelirse savaşı bırakacaklarını söylüyor.

Ancak Karçinskiy ekliyor: "Kendi faaliyet metotlarımızı, devlet yapısından bağımsız olarak işletmeye devam ederiz."

Ultra-Ortodoks bir parti olan BRATSTVO'nun lideri, Kırım'ı yeniden Ukrayna'ya bağlamak için bir "Taliban" yaratmak istiyor.

"Ukrayna'nın haçlı seferlerine önderlik etmesini isterim" diyen Korçinskiy, "Bizim görevimiz yalnızca işgalcileri def etmek değil, aynı zamanda intikam. Moskova yanmalı" sözlerini sarf ediyor.

Korçinskiy'in Donbass'ta komuta ettiği birliğin adı "Azize Meryem."

Bir başka faşist birlik olan Aidar'ın kurucusu ve şu anda Ukrayna parlamentosunda milletvekili olan Serhiy Melnıçuk, "evsizlerden emeklilere kadar", 18 ila 62 yaşındaki herkesi birliğe kaydettiğini söylüyor.

Melnıçuk, kendi birliklerine bağlı bazı isimlerin Doğu Ukrayna'da yağmaya başvurduğunu kabul ediyor.

Tornado birliğinin lideri Andriy Filonenko ise, grubuna bağlı militanların tecavüz, cinayet ve kaçakçılıkla suçlanmasını "saçma" buluyor. Filonenko'ya göre kendi askerleri, "Kanını Ukrayna için akıtan" kimseler.

Filonenko, "hırsızlık" suçlamasına ise, savaşta olduklarını hatırlatarak cevap veriyor. "Birisi yaralandı, onu taşımaya ihtiyacınız var ancak size araç ya da yakıt vermiyorlar. Ne yaparsınız? Yoldan geçen bir arabayı durdurup onu alırsınız" diyor.

İçişleri Bakanı Arsen Avakov, silahlı grupların dağıtılması ile birlikte iktidar yapısını "temiz bir sayfa açmak" için "yeniden başlattıklarını" söyledi.