Ukrayna'da satılık milletvekilliği

Ukraynalı iş adamı Tomas Fiala'dan şok bir iddia geldi. Fiala, Poroşenko ve Yatsenyuk'un parayla milletvekilliği sattığını söyledi.

Ukrayna Avrupa İşadamları Birliği Başkanı Tomas Fiala; "Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk, parlamentonun koltuklarını 3 ilâ 10 milyon dolara satıyor" dedi.

Alman Der Spiegel dergisine konuşan Fiala, milletvekili koltuklarının alıcılarının Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada'da kendi çıkarları için lobi yapan işadamları olduğunu belirtti.

Poroşenko ve Yatsenyuk'u eleştiren Fiala daha öncesinde de, "Balık baştan kokar" demişti.

YATSENYUK'UN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN PARASI YOK

Poroşenko ve Yatsenyuk'un işadamlarından alınan parayı seçim kampanyaları için kullandığını belirten Fiala, "Yatsenyuk'un seçim kampanyası için parası yok. Poroşenko ise parasını siyasi kariyerine harcayarak kaybetmek istemiyor" dedi, ikilinin bu sebeple 'ne yazık ki milletvekilliği pozisyonlarını parayla satarak' yolsuzluk yaptığını söyledi.

Fiala söylediklerinin Ukrayna'da bilinen gerçekler olduğunu ve ikilinin bu konuyu özel görüşmelerde kabul ettiğini öne sürdü. İşadamına göre bu gerçeklerin açığa çıkışını engelleyen şey, Ukrayna yargısının siyasetten bağımsız olmayışı.