Ukrayna'da komünist partiye saldırı

Ukrayna’da yine Komünist Parti binası hedef alındı. Saldırıya direnen parti üyeleri yaralanırken, olayın anti-komünist hedefler içeren yeni koalisyon anlaşmasının duyurulmasının hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Dış Haberler

Ukrayna’nın batı kentlerinden Lutsk’taki Ukrayna Komünist Partisi (UKP) binasına kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Kar maskesi takan saldırganların binaya saldırısına direnen UKP üyelerinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı basın bürosu adına açıklama yapan Igor Mukovoz, kimliği belirlenemeyen saldırganların 10 kişi olduğu, binada bulunan parti üyelerinin saldırı sırasında hafif yaralanmalara maruz kaldığı bilgilerini paylaştı. Mukovoz, olayla ilgili soruşturma açılabileceğini kaydetti.

Saldırının Ukrayna’nın yeni hükümeti için imzalanan koalisyon anlaşmasının kamuoyuna duyurulmasından kısa süre sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. Anlaşma metninde, Sovyet propagandasının ve sembollerinin yasaklanması, toplumsal yaşantının her alanının “komünistsizleştirilmesi” gibi anti-komünist hedefler tarif ediliyordu. Geçtiğimiz aylarda da UKP’nin yasaklanması ve propagandasının engellenmesi için Ukrayna Adalet Bakanlığı tarafından bir çalışma başlatılmış, UKP parlamentodan atılmış, pek çok batı ilinde UKP bina ve üyelerinin uğradığı saldırıların ardından gerçekleşen seçimlerde parti kesin olarak parlamento dışı kalmıştı.