Uçak kazasının olduğu yerde araştırma sürüyor

Rusya'da 71 kişinin öldüğü uçak kazası sonrası kazanın olduğu Stepanovskoye bölgesinde incelemeler sürüyor. Kazanın nedeniyle ilgili olarak hava durumu, bireysel hata ve uçağın teknik sorunları üzerinde duruluyor.

soL HD

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı (EMERCOM), Saratov Havayolları'na ait uçağın düştüğü Moskova Stepanovskoye bölgesinde inceleme yapan işçilerin İHA görüntülerini yayımladı.

Kaza yerinde yapılan incelemelere dokuz adet İHA'nın katıldığı bildirildi. 

Acil Durumlar Bakanlığı (EMERCOM), ölümcül kazanın gerçekleştiği yerde 780 kişinin çalıştığını ve 178 teçhizatın kullanıldığını söylüyor.

Başkent Moskova'nın 80 km güneydoğusuna düşen uçak, Orsk şehrine uçuyordu. Uçak, Moskova'nın Domodedovo Havaalanı'ndan kalkmasından kısa bir süre sonra radar ekranından kaybolmuş, kazada 71 kişi ölmüştü.

TEHLİKE SİNYALİ GÖNDERİLMEDİ

Kazanın nedeniyle ilgili soruşturmayı yürüten yetkililer hava durumu, bireysel hata ve uçağın teknik sorunları üzerinde duruyor. Mürettebatın herhangi bir tehlike sinyali göndermediği belirtiliyor.

Uzmanlar uçağın ele geçmiş olan iki uçuş kaydını ve uçak parçalarını araştırmayı planlıyor. İnternete konan bir CCTV kamera görüntüsü, büyük bir ateş topuna benzer bir şeyin havada hızla gittiğini gösteriyor.

Kazaya dair kamu davası açan yetkililer, uçağın düştüğünde tek parça halinde olduğunu ve yanmadığını belirtti. Patlamanın düştükten sonra gerçekleştiği söylendi.