Uber'in 57 milyon kullanıcısının bilgileri çalındı

Uber farklı ülkelerden 57 milyon kullanıcısının bilgilerinin çalındığını açıkladı. Uber, siber saldırıyı gerçekleştiren bilgisayar korsanlarına, bilgileri silmesi karşılığında 100 bin dolar ödeme yaptı.

Dış Haberler

Uber üst yöneticisi Dara Khosrowshahi, mobil uygulama ile taksicilik yapmasına imkan sağlayan Uber’e geçtiğimiz yıl siber saldırı düzenlendiğini, bu saldırı sonucunda şirketin dünya genelindeki 57 milyon kullanıcısının bilgilerinin çalındığını söyledi.

Khosrowshahi, ABD’de bu uygulama üzerinden taksicilik yapan yaklaşık 600 bin kişinin olduğunu belirtti.

Bloomberg'den Eric Newcomer'ın haberine göre, bu durumun yaklaşık bir yıl gizli tutulduğunu belirten Khosrowshahi, verilere karşılık olarak siber saldırıyı gerçekleştiren bilgisayar korsanlarına 100 bin dolar ödendiğini açıkladı.

Khosrowshahi dün yaptığı açıklamada, “Olanlar için mazeret üretmeyeceğim, bunların hiçbiri olmamalıydı” ifadelerini kullandı.

Şirketteki güvenlik kalitesini yükseltileceğini açıklayan Khosrowshahi, “Geçmişi silemem ama her Uber çalışanı adına hatalarımızdan ders çıkaracağımızın sözünü verebilirim. Müşterilerimizin güvenini kazanmak için çok çalışacağız” dedi.