Twitter'daki IŞİD propagandacısı işini kaybetmekten korkuyor

Hindistan’da twitter’ı kullanarak IŞİD propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklanan 24 yaşındaki gencin “işini kaybetmekten” korktuğu öğrenildi.

Dış Haberler

IŞİD adına Twitter üzerinden propaganda yaptığı iddiasıyla geçen hafta tutuklanan 24 yaşındaki Mehdi Masrur Biswas’ın işini kaybetmekten korktuğu öğrenildi. Biswas, Asya’nın silikon vadisi olarak da anılan Hinidistan’ın Bengalore ketinde büyük bir gıda holdinginin yöneticilerinden biriydi.

Biswas, @ShamiWitness adlı twitter hesabını kullanarak “IŞİD’e genç militanlar bulma faaliyeti yürütmekle” suçlanarak tutuklanmıştı. Küçüklüğünden beri Hilafet özlemi duyduğu, İran ve Irak’taki “şii egemenliğine son vermek istediği, ancak elini kana bulamak istemediği” belirtilen Biswas’ın patronları tarafından işine son verilmesinden korktuğu belirtiliyor.

Soruşturmayla ilgili bilgiler veren üst düzey bir kaynak, Biswas’ın herhangi bir cihatçıyla temas halinde olduğunun henüz tespit edilmediğini belirtti. Biswas, IŞİD’e onun ‘twitt’lerini okuduktan sonra katıldıklarını belirten bazı militanların kendisini ele vermesinin ardından, İngiliz Channel 4’un izini sürmesi üzerine yakalanmıştı. Bilgileri paylaşan kaynak, soruşturmanın zaman alacağını ancak mahkemenin elinde Biswas aleyhinde yeterli kanıt olduğunu ve “dost bir ülkeye karşı savaş çağrısı yapmak, yasadışı faaliyet, Enformasyon Teknolojileri yasasının ihlali” suçlamalarıyla yargılanabileceğini düşünüyor.