Tutuklu Rus hacker: ABD ordusuna ve Demokrat Parti'ye Rus istihbaratının emriyle saldırdım

Tutuklu bir Rus hacker, ABD'li Demokrat Parti'ye ve ABD ordusuna çalışan kuruluşlara Rus istihbaratının emriyle saldırılar gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Dış Haberler

Lurk isimli bir hacker grubunun üyesi olan Konstantin Kozlovsky, Rusya'da yargılandığı mahkemede çeşitli itiraflarda bulundu.

9 kişilik hacker grubunun 2013'ten beri Rusya'nın mali kuruluşlarına saldırılarda bulundukları ve 17 milyon dolar çaldıkları söyleniyor.

'RUS İSTİHBARATI TALİMAT VERDİ'

Moskova'da ifade veren Kozlovsky, Rusya'nın güvenlik teşkilatı FSB ile işbirliği içerisinde olduklarını ve ABD'li Demokrat Parti'nin hacklenmesi için FSB'den talimat aldıklarını öne sürdü.

Uzun yıllar boyunca FSB ile birlikte çalıştıklarını öne süren Rus hacker, FSB yetkilileri gözetiminde ABD askeri kuruluşlarına ve diğer örgütlere "çok ciddi siber saldırılar yaptıklarını" söyledi.

'SÖYLEDİKLERİ HER ŞEYİ YAPTIM'

Kozlovsky, FSB'den görüştüğü kişinin siber güvenlik uzmanı Dmitry Dokuçaev olduğunu belirtirken, Dokuçaev'in "Forb" takma ismiyle hackerlık yaptığını ve "Shaltai Boltai" isimli hacker grubuna üye olduğunu öne sürdü.

 

Konstantin Kozlovsky, 1 Kasım'da yaptığı açıklamada FSB ile 2008'de 16 yaşındayken çalışmaya başladığını ve "söyledikleri her şeyi yaptığını" iddia etti.