Tutuklu Komünist Partililere Almanya'dan mektup

1 Mayıs'ta Taksim'e çıktıkları için tutuklanan Komünist Parti üyelerine, Almanya'daki yoldaşlarından mektup var.

soL - Almanya

1 Mayıs günü, polisin ve AKP'nin tüm çabalarına rağmen Taksim Meydanı'na çıkmayı başaran Komünist Parti üyeleri Deniz Sinan Tunaboylu, Ali Adıgüzel ve Bahtiyar Şahin 15 gündür tutuklu.

Almanya'daki Komünist Parti üyeleri, tutuklu Komünist Partililere bir "açık mektup" kaleme aldı.

O mektup şöyle:

Sevgili Ali, Bahtiyar ve Deniz yoldaşlar,

Sizlerin AKP’nin “adaletsizlik mekanizması”nın elinde tutuklu olarak geçirdiğiniz her dakikaya ne denli tepki duyduğumuzu sözcüklerle ifade etmek zor. Bu nedenle, vakit geçirmeksizin sözcüklerin yanına hareketi, eylemi de kattık. Tüm Türkiyeli boyun eğmeyenlere, sol kamuoyuna Türkçe ve Almanca seslenmeye başladık. Uzanabildiğimiz her yerde, herkese Tayyip Erdoğan’ın tepkisine ve  AKP hukukuna dayanarak tutuklandığınızı anlatıyoruz. 

Ve çoğu yerde bize heyecan ve övünç veren bir tepkiyle karşılaşıyoruz: “Haa, 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkan KP’liler mi? Verin imzalayayım.”

Siyasetle ilgilenen hemen herkes sizin sadece cesaret ve atılganlıkla değil, aynı zamanda aklı da kullanarak gerçekleştirdiğiniz eylemden, yasağı kırarak iktidardakilere verdiğiniz dersten heyecan duymuş olduğunu söylüyor.

Almanya’daki yoldaşlarınız şu anda birçok kentte herkesi, derhal serbest bırakılmanız için dayanışmaya çağırıyor. Örneğin biz, haftasonu ATİF’in yıllık yığınsal toplantısında bir stand açarak katılımcıları sizlerle dayanışmaya çağırdık. Bu sırada konuştuğumuz ve desteğini aldığımız 400 kişinin sadece imzalarını değil, aynı zamanda takdir ve selamlarını da sizlere iletiyoruz.

Erdoğan’ın kişisel infaz örgütüne dönüştürülmüş olan yargı mekanizması sizi tutukladığı halde esir alamayacak. Biz bunu biliyoruz. Sizler de, yoldaşlarınızdan başlayarak bu düzene karşı olan insanların sizi AKP’nin demir parmaklıkları arkasında yalnız bırakmayacağını bilin.

Gözümüz üstünüzden, elimiz Tayyip Erdoğan ve AKP gericiliğinin yakasından eksik olmayacak.

Yoldaşça sevgi ve selamlarımızla

Darmstadt ve Mainz’dan yoldaşlarınız