Tutuklamalar devam ederken Meksika kayıp öğrencileri unutmuyor

Meksika'nın Iguala kentinde aileler, polis tarafından uyuşturucu çetelerine teslim edildikten sonra katledildiği söylenen 43 öğrenciyle ilgili mücadelelerine devam ediyor.

Meksika'nın Iguala kentinde 26 Eylül'de gözaltına alındıktan sonra kaybolan 43 öğrencinin polis tarafından uyuşturucu çetesine teslim edildikten sonra katletildiği yetkililerce doğrulanmıştı.

Meksika'da binlerce insan 5 aydır sokakta. Tutuklamalar ve dava süreci devam ederken, aileler çocuklarının öldürüldüğüne inanmıyor. Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto'nun istifasını ve daha adil bir yargılama süreci talep eden aileler bir eylem düzenledi. Davada bir çok boşluk bırakıldığını ve davanın bir an önce üzerinin örtülmeye çalıştığını ifade eden aileler "bütün baskılara rağmen geri adım atmayacağız" dediler. 

Geçtiğimiz günlerde Eğitim Emekçileri Koordinasyonu (CETEG) çalışma koşullarının iyileştirilmesi, maaşlarının ödenmesi ve kaybolan 43 öğretmen okulu öğrencisi için yaptığı eylemde, 65 yaşındaki bir emekli öğretmen hayatını kaybetmişti. Emekli öğretmenin polis tarafından beyzbol sopasıyla dövülerek öldürüldüğünü söylenmesine rağmen, hükümet olayın bir kaza olduğunu iddia ediyor.

Çatışmanın olduğu gece 12 kişinin daha kaybolduğu ve dört kadının tecavüze uğradığı da iddiaların arasında.